Onze kerk verliest twee stonfutu (2024)

By Paul Tjon Kiem Sang on 3 september 2024( 0 )

Door Paul Tjon Kiem Sang –

In de afgelopen week hebben wij twee stonfutu van onze kerk te grave gedragen: op woensdag 07 augustus vond vanuit de kathedraal de uitvaart plaats van Humphrey Pinas, die op 04 augustus overleed, en de volgende dag – 08 augustus – was vanuit de H. Driekoningenkerk de uitvaart van Stanley Koole, die op 02 augustus was overleden. Beide heren hebben in hun leven een heel nauwe band gehad met ons bisdom, elk op hun eigen manier. Humphrey is jarenlang betrokken geweest bij het Sint Vincentius Ziekenhuis, in het bijzonder als economisch directeur. Daarnaast heeft hij zich ook heel lang trouw ingezet voor het Bejaardencentrum Majella. Het verhaal daarover, dat bij zijn uitvaart werd voorgehouden, nemen wij vandaag op. Stanley Koole had als bouwkundig ingenieur zijn eigen bedrijf, maar daarnaast heeft hij zich ook ten volle ingezet voor onze kerk en enkele bijzondere werken helpen opzetten. Zijn verhaal, zoals door pater Kumar verteld tijdens de uitvaart nemen wij vandaag hier op.

Onze kerk verliest twee stonfutu (1)

Humphrey Hesdy Pinas
Vanaf het begin van zijn carrière als jong afgestudeerde econoom was Humphrey Pinas nauw betrokken bij Huize Majella. Samen met de Stichting van Liefdadigheid van de Zusters van Liefde in Suriname, die Huize Majella in 1966 oprichtten, bouwde hij met zijn financiële expertise aan een goed draaiende organisatie. In 1980, toen het bestuur van Huize Majella door de Zusters van Liefde werd overgedragen aan de Stichting Bejaardenwerk Gerardus Majella, trad de heer Pinas toe tot het bestuur. Hij kenmerkte zich door zijn sterk financieel inzicht, punctuele werkwijze en enorme hartelijkheid. Een van de zaken die de heer Pinas vanuit de gedachtengoed van de Zusters van Liefde altijd met verve verdedigde ondanks de financiële situatie is het aanhouden van een bepaald percentage aan sociale kamers voor minder draagkrachtigen die niet meer in staat waren de huur te betalen en het vinden van donaties om dat te financieren.

De heer Pinas vervulde onder meer de functies van penningmeester, ondervoorzitter en voorzitter. Zeker in deze laatste functie, die hij in 2006 overnam, leidde hij ons huis met tact en goed overleg, altijd zoekend naar oplossingen voor de uitdagingen waarmee wij geconfronteerd werden, zowel voor de bewoners als voor het personeel. Een voorbeeldige voorzitter, altijd gedreven, consequent in de wijze van leidinggeven, rustig maar resoluut. Hij was meer dan een bestuurslid; hij was een vriend, mentor en een bron van inspiratie.

Humphrey Pinas hield nauwgezet documentatie bij over Majella, zowel in zijn hoofd als in zijn archieven. Ondanks zijn betrokkenheid bij diverse organisaties was hij altijd goed voorbereid en leidde hij vergaderingen efficiënt en doelgericht. Zijn prachtig handschrift, omdat hij schrijven prefereerde boven de computer, was een van zijn kenmerkende eigenschappen. Hij was ook vaker overdag lijfelijk aanwezig, gaf advies en hield overleg met de directie over de financiën en het welzijn van bewoners en medewerkers. Zijn kalmte, integriteit, daadkracht en diepe verbinding met iedereen om hem heen waren tekenend.

De heer Pinas besloot zijn voorzitterschap in 2017 neer te leggen. Wij vonden dit erg jammer maar begrepen zijn wens om het rustiger aan te doen. Hij bleef aan als bestuurslid. Even betrokken als altijd. Eind 2020 besloot hij, na zeker vijf decennia betrokkenheid bij Majella, definitief als bestuurslid terug te treden vanwege zijn gezondheid en om meer tijd met zijn geliefde Ans door te brengen.

Wij hebben onze waardering en dankbaarheid tijdens zijn leven met hem kunnen delen. Bij zijn afscheid werd de recreatiezaal van Majella naar hem vernoemd, een eerbetoon aan zijn onvermoeibare inzet, dat hij vanuit zijn bescheidenheid niet nodig vond. Een bijzondere dank gaat uit naar u, mevrouw Pinas, die altijd zorgde dat hij ondanks zijn gezondheidsproblemen stipt op de vergaderingen aanwezig was. U bracht hem naar de vergaderingen en wachtte hoe laat dan ook geduldig, vaak bezoekjes brengend aan kennissen onder de bewoners. Ons aanbod aan de heer Pinas om hem naar huis te brengen werd altijd resoluut afgeslagen. Hij zei “Met Ans weet ik zeker dat ik thuis kom.”

Heer Humphrey Pinas, U was de laatste van de bestuursleden van het eerste uur. Namens de directie en het bestuur, maar ook namens voorgaande bestuursleden, zeggen wij met diep respect: dank en nogmaals dank voor uw vriendschap, inzet en de mooie herinneringen. U was een dienstknecht die kracht geschonken kreeg bij uw werk en die met volle overgave en liefde de samenleving heeft gediend. Wij zijn ervan overtuigd dat ook u dankbaar terugkijkt op een werkzaam en liefdevol leven waarin u uw passies en talenten volop heeft kunnen delen met de Surinaamse gemeenschap en zeker met ons van Majella. Uw nalatenschap zal voor altijd voortleven in ons huis.

Namens de Bewoners, medewerkers, directie en bestuur van Bejaardencentrum Gerardus Majella, zeggen wij Grantangi heer Pinas, soso lobi.

Onze kerk verliest twee stonfutu (2)

Stanley Cyril Koole
Stanley, geboren op 12 februari 1949, was een hardwerkende, liefdevolle en zorgzame man, vader, broer en trotse opa. Als vriend stond hij altijd voor je klaar. Niets was hem teveel, noch tijd, noch moeite. Hij stond altijd klaar met adviezen en hulp, ongeacht het onderwerp. Zijn overredingskracht en stimulerende woorden kenden geen grenzen. Iedereen was voor hem gelijk, ongeacht afkomst, beroep of geloof. Hij was een eenvoudig en sociaal mens met een gouden hart.

Stanley was inderdaad een sociaal bewogen mens. Vooral zijn bijdrage aan het bisdom en in het bijzonder aan parochie Noord, die nauw aan zijn hart lag, was groot. Hij had een bijzondere band met de verschillende pastores van parochie Noord die daar woonden en nog steeds wonen. Hij heeft geholpen met verschillende bouwwerkzaamheden van de drie kerken in Noord, evenals met de bouw van de Salvator Muloschool. Je kon altijd op hem rekenen.

Zijn sociale bewogenheid strekte zich ook uit naar het gehele bisdom. Zo heeft hij geholpen met de bouw van Fatima Oord, waarvan hij ook bestuurslid was, de Salvator kerk in Commewijne, de kapel van de zusters FCH en recent nog het appartement van Zuster Judith. Onlangs heeft hij nog ontwerpen gemaakt voor de pastorie van Albina en Copieweg, evenals een klooster voor Copieweg. Stanley had nog zoveel plannen.

Stanley werd gedreven door zijn geloof in onze Lieve Heer, wat zeker een voorbeeld voor ons moet zijn. Wij zijn God dankbaar dat langer lijden hem bespaard is gebleven. Het gemis zal ontzettend zwaar zijn. Onze Lieve Heer heeft onze Stanley teruggeroepen en heeft er een pracht van een engel bij. We hadden hem juist erg nodig, maar de Heer heeft besloten dat hij verder in de hemel moet bouwen.

Gelukkig mogen we vertrouwen op een eeuwenoude belofte: ‘Komt allen tot Mij, die uitgeput zijt en onder lasten gebukt, en Ik zal u rust en verlichting schenken.’ (Matteüs 11,28).

Liederenkeuze voor de zondagseviering

Nieuw catechesejaar, nieuwe cyclus parochiecatechese

Categorieën:geloof en leven

Tags: Huize Majella, Humphrey Hesdy Pinas, In Memoriam, Parochie Noord, Stanley Cyril Koole, stonfutu

Onze kerk verliest twee stonfutu (2024)

References

Top Articles
Rub vs. Scrub: The benefits of surgical hand disinfection
My wife isn't 'just' a stepmom to my son. He sees her as his other mom.
Wmaz 13
Hoy Kilnoski Obituaries
Www.myschedule.kp.org
Endicott Final Exam Schedule Fall 2023
Bg3 Fake Portrait Of A Noble Before His Death
Mashle: Magic And Muscles Gogoanime
Santa Maria Cars Craigslist
Sarah Lindstrom Telegram
Clarita Amish Auction 2023
Mannat Indian Grocers
Teen Movie Night at Kimball Junction (Percy Jackson and the Lightning Thief)
Apple Nails & Spa, 3429 Toringdon Way, Charlotte, Reviews and Appointments
Six Broadway Wiki
Fintechzoommortgagecalculator.live Hours
781 Area Code | Telephone Directories
라이키 유출
Budokai Z Pre Alpha Trello
How To Find Free Stuff On Craigslist San Diego | Tips, Popular Items, Safety Precautions | RoamBliss
Riverrun Rv Park Middletown Photos
Craigslist Of Valdosta Georgia
SEBO (UK) Ltd on LinkedIn: #sebouk #commercialcleaning #cleaning #floorcleaning #carpetcleaning
How Much Is Cvs Sports Physical
Sweeterthanolives
Luciipurrrr_
Ap Computer Science Principles Grade Calculator
Altametrics Login Little Caesars
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Savannah Riverboat Cruise Anniversary Package
Virtualrewardcenter.com/Activate
Kagtwt
Theatervoorstellingen in Roosendaal, het complete aanbod.
Nikki Porsche Girl Head
Craigslist Cars And Trucks Delaware
Alineaciones De Rcd Espanyol Contra Celta De Vigo
City Md Flatbush Junction
Advanced Auto Body Hilton Head
Parx Entries For Today
8 Common Things That are 7 Centimeters Long | Measuringly
Circuit Court Peoria Il
Ticketmaster La Dodgers
How To Evolve Nincada Into Shedinja
123Movies Scary Movie 2
Reli Stocktwits
Skid B Gon Brake Pads
Agurahl The Butcher Wow
palm springs free stuff - craigslist
Online Reading Resources for Students & Teachers | Raz-Kids
Vci Classified Paducah
Obsidian Guard's Skullsplitter
Dragon Ball Super Super Hero 123Movies
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6264

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.